Zgodnie ze świecką tradycją na kilka miesięcy przed kolejnym, wielkim salonem samochodowym w Europie czas plotki o nowym modelu Lamborghini zacząć. Jak donoszą serwisy TeamSpeed.com i LamboPower.com na salonie w Genewie w marcu przyszłego roku mielibyśmy zobaczyć hardcore'owe Gallardo o oznaczeniu LP570-4 SV, będące dla LP560-4 tym, czym kiedyś dla zwykłego Gallardo była Superleggera. Pojazd byłby wyraźnie lżejszy, znacząco zubożony we wnętrzu i produkowałby jakieś 10 KM więcej. Już w styczniu pojazd byłby tradycyjnie pokazany dealerom i klientom. Krążą też plotki, iż w 2011 roku miałoby pojawić się ostatnie Gallardo, tylnonapędowe LP590-2 SV. Poniżej wizualizacje na bazie LP560-4 z fabrycznym skrzydłem.
Niewiem czy Lamborghini zdecyduje się użyć drugi raz nazwy SV w tak krótkim odstępie czasu. Ale uważam że póki co jest Gallardo 550-2 Valentino Balboni i że nie trzeba wypuszczać następnej wersji.
Prawie oficjalnie: Gallardo LP 570-4 Superleggera.
Masa: 1340 kg, 70 mniej niż LP560-4
Moc: 570 KM, czyli 2,35 kg na koń mechaniczny
0-100 km/h w 3,4 sekundy, 0-200 km/h w 10,2 sekundy
Prędkość maksymalna 325 km/h
Emisja dwutlenku węgla o 20,5% mniejsza, niż w poprzednim modelu
Średnie spalanie: 13,5 l/100 km
właściciel bardzo miły samochód miał opanowany bo pokazał jak się wyjeżdża takim autem z parkingu hehe ostatnio często go spotykam chyba jakiś nowy nabywca w Poznaniu
Wysłany: 2010-06-18, 18:33
Tyle, że to jest LP560-4 Spyder a nie LP570-4 Superlaggera...
Czemu tak mało tego typu autek jeździ po Warszawie?...
jakieś 2 miesiące temu kolega widział Gallardo pierwszej generacji i to zaraz pod moim blokiem!! a mnie wtedy nie było
_________________ "Jeśli chcesz być kimś - kup Ferrari, jeśli jesteś kimś - jeździsz Lamborghini" - Frank Sinatra
Wysłany: 2010-08-07, 21:01
Nie do końca masz rację... Jest to poprzednia Superlaggera ze zmienionym przednim zderzakiem (upodobniony do tego z LP570, ale nie identyczny) i zmienionym tylnym (ten mały kierunkowskazik z boku zaraz za nadkolem).
Ale gratuluję spostrzegawczości:
1. że zauważyłeś zmiany (ja je dopiero teraz spostrzegłem, może po części dla tego, że na początku obejrzałem zdjęcia tylko pobieżnie)
2. że zauważyłeś, że to nie ten dział (ja na to nie zwróciłem uwagi, mimo, że foty zapisałem w folderze Superlaggera a nie LP570-4 Superlaggera)
_________________ "Jeśli chcesz być kimś - kup Ferrari, jeśli jesteś kimś - jeździsz Lamborghini" - Frank Sinatra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum