Wysłany: 2010-01-15, 18:57 Jota (następca Murcielago)
Trwają prace nad następcą Murcielago, który miałby nosić nazwę Jota: dzięki aluminiowej ramie przestrzennej i karbonowemu nadwoziu auto będzie znacznie lżejsze, moc silnika ma sięgać 700 KM, setka ma być osiągana w jakieś 3 sekundy, a sylwetka auta będzie jeszcze szersza i dłuższa, niż LP640.
W sieci ukazały się pierwsze konkretne spyshoty muła testowego następcy Murcielago:
Wysłany: 2010-01-16, 14:21
Rzeczywiście ten wlot jest trochę dziwny. Poza tym tylny zwis wydaje mi się za długi. (Ale i tak jestem pewien, że to będzie piękne i oszałamiające superauto). Natomiast przednie hamulce wyglądają genialnie
_________________ "Jeśli chcesz być kimś - kup Ferrari, jeśli jesteś kimś - jeździsz Lamborghini" - Frank Sinatra
Wysłany: 2010-01-18, 15:17
Czytałem, że Jota ma mieć 7 litrowe serce wyciskające ponad 700KM, pozwalające na rozpędzenie się do 360 km/h. Skrzynia biegów miałaby być 7 stopniowa do wyboru manual albo E-Gear.
Ale to średnio wiarygodne źródło było więc nie należy się zbytnio sugerować, chociaż te dane zdają się być możliwe.
_________________ "Jeśli chcesz być kimś - kup Ferrari, jeśli jesteś kimś - jeździsz Lamborghini" - Frank Sinatra
Żadne zgaszenie... A nie było wzmianek, bo jak widać nikt nie miał ochoty na zakładanie tematu o następcy, o którym różne i różniaste plotki krążą od czasu Reventona, jak nie dłużej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum