a oto moja relacja napisana kilka minut po tej powyższej, jak zaczynalem pisac posta to jeszcze jej nie było.
Oczywiście kumplel z AutoGen machnął sie o zero gdy pisał o zmniejszeniu masy
Na torze Nurnburg Ring został zauważony prawdopodobnie nowy model Lamborghini. Pojazd był oczywiście oklejony czarnym materiałem, jak to prototyp. Najprawdopodobniej jest to Murcielago Superleggera - czyli usportowiona wersja. Może o tym świadczyć tylny spojler oraz elementy z karbonu. Szef Lamborghini Stephan Winklemann wspominał, że firma wprowadzi nowy model... czyżby Murcielago Superleggera?? Jak narazie nie ma żadnych oficjalnych danych.. Istnieją spekulacje, że pojazd może rozwijać 700 koni, być lżejszy o 150 kg itd... to tylko spekulacje, jednak poza wszelką wątpliwością jest fakt, że moc wzrośnie a waga spadnie... jeśli taki samochód powstanie.
LP640 juz jest przeciwnikiem Zondy F i Enzo.Spojler faktycznie troche klapa.To juz nie to co w Diablo albo Countach'u .Ale pewnie będzie w opcji tak jak w Gallardo Superleggera.No a poza tym to cudeńko.LP700?
Enzo nie jest już produkowany, wieć głównym rywalem pozostanie Zodna. A jeśli chodzi o rywalizację z Enzo... to kogo obchodzi te 10 km/h. Przy 340 to nie robi żadnej różnicy. Przy zakupie takich aut górę bierze subiektywna odczycie właściciela, a nie suche liczby
Wysłany: 2007-04-23, 17:19
I tutaj się mylisz. Obliczono, że różnica 20 km/h jadąc ponad 300 km/h jest dla człowieka tak ogromna jak różnica 70 km/h jadąc poniżej 150 km/h. Poza tym widać, że Enzo jest bardziej sportowe, aerodynamiczne i w ogóle więcej osób obejrzy się za Enzo niż za Murcielago. Tak to już jest z Ferrari. Obojętnie jak dobre będzie Lamborghini i tak nie pobije rywalizującego z nim Ferrari. Nie mówię tutaj o osiągach ale chodzi o znaczek. Koń zawsze wygra z bykiem. Ludzie sobie wbili do głowy, że Ferrari jest najlepszą marką na świecie. Ja osobiście wolę Murcielago LP640 od Enzo 300 tysięcy razy bardziej ale nikogo to nie obchodzi. I tak wybiorą Ferrari. A przynajmniej ci, którzy się na samochodach nie znają. A jest takich dużo...
_________________ Pagani Zonda F - najbardziej oszałamiający samochód w historii.
Wystarczy zasłonić znaczek i nie jeden laik sie ździwi...Gwarantuje.Ciekawe jak będzie sie nazywać nowe murcie.Oby nie superleggera bo wspólna nazwa z młodszym bratem to słaby pomysł.
Obliczono, że różnica 20 km/h jadąc ponad 300 km/h jest dla człowieka tak ogromna jak różnica 70 km/h jadąc poniżej 150 km/h.
Ciekawe skąd masz takie dane... Ja gdybym miał do wygoru auto, które mi sie podoba osiągające 290 oraz niezbyt piekne osiągające 360 to wezmę to pierwsze.
Enzo i Murcie mają zupełnie różny styl, to kwestia gustu. Ferrari jest faktycznie bardziej znane ale jeśli ktoś chociaż trochę interesuje sie autami to zna obie marki.
Wysłany: 2007-04-24, 18:48
Dlatego mówię, że niewiele jest takich osób, które wybiorą Lamborghini tylko dlatego, że nie chcę Ferrari. Lambo jest ładniejsze, ma lepszy silnik, fajniejsze wnętrze i ogólnie jest lepsze ale Ferrari to Ferrari. Trzeba zrobić plebiscyt na najlepszą markę na świecie ale wiadomo, że na stronie o Lamborghini wynik nie będzie obiektywny.
_________________ Pagani Zonda F - najbardziej oszałamiający samochód w historii.
opo_15
Wysłany: 2007-04-26, 17:56
No co jak co ale spoiler jest całkiem ok, opływowy i pasuje do tego Murcia. Może trochę za szeroki i można się też doczepić wysokości, ale są gusta i guściki...
Jest faktycznie troche za wysoki.. ale to juz chodzi o aerodynamikę a nie wygląd. Nimo wszystko mogłby być minimalne węższy i nie zaginac się na końcach. Miejmy nadzieje, że w produkcyjnym modelu to poprawią.
A tak na marginesie to świetnie by się prezentował z niemalowanym nadwoziem carbonowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum