Forum Wszystko o Lamborghini Strona Główna Forum Wszystko o Lamborghini

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Talis
2008-03-25, 10:04
Reventon
Autor Wiadomość
Talis 
Administrator

Wysłany: 2007-09-11, 20:04   Reventon

Wasze opinie na temat tego supercara
http://www.lambo.com.pl/s...ton/galeria.php
http://www.lambo.com.pl/news/f22/index.php

Według mnie jest naprawdę wspaniały. To za co kochamy lambo - szalona a jednocześnie wciąż elegancki! Jego prawdziwa urodę oddadzą rzeczywiste fotki

Szewc 

Wysłany: 2007-09-11, 20:36   

Szczerze mówiąc totalna pomyłka stylistyczna. Dlaczego? Po pierwsze to LP640, które powykrzywiano, pocięto i popierdzielono totalnie. Samochód jest zdecydowanie zbyt kanciasty i poprzecinany przetłoczeniami. Poza tym na pierwszy rzut oka widać, że to LP640 a tego obawiałem sie najbardziej. Chciałem czegoś nowego a tu dupa. Jedyne co mi się na prawdę podoba to przednie światła. Są świetne i właśnie takie chcę w nowym Lambo. Wszystko inne od nowa. Wloty powietrza w przednim zderzaku wystają jak wentylatory w sklepie spożywczym a patrząc od góry tył i przód wyglądają jak przycięte nożyczkami. Generalnie auto jest zbyt kanciaste i jeśli tak dalej pójdzie to szefowie Lambo zapomną, że produkują samochody i zaczną produkować statki. Po prostu żenada. Zabijcie mnie, to koszmar! :shock:

Ecnelis
www.autogen.pl

Wysłany: 2007-09-11, 20:42   

A mi ślinka cienkie. :D

Reporterzy AutoBlog.com już widzieli Reventona na żywo i oczywiście zapodali sporą galerię:

http://www.autoblog.com/p...ghini-reventon/

Nazwę auta zaczerpinięto od imienia byka, który w 1943 roku zabił torreadora.

Oficjalne dane: napęd na 4 koła, 650 KM i cena 1 mln ojro nie wliczając podatków.

DonMateo 

Wysłany: 2007-09-11, 23:05   

Samochód ładny i orginalny. Szkoda, że nie jest to jednak coś kompletnie nowego tylko "ewolucja" Murcielago. Według mnie jest też pewnym krokiem w przyszłość oraz zapowiedzią tego jak będą wyglądały sportowe auta w przyszłości. Ten pojazd wygląda jak wechikuł z filmu SF!!!

cesk 

Wysłany: 2007-09-12, 01:47   

Troche przesadzone te krztałty zwłaszcza przód ale moze być taki kosmos. Fakt, że to znowu zmodyfikowane Murcielago, ale Diablo trzymało sie 11 lat w produkcji, a zmiany były bardzo skromne chociaż mi to nie przeszkadzało. Napewno już niedługo pojawi sie całkiem nowy model ;-)

Szewc 

Wysłany: 2007-09-12, 18:31   

No tak. 650 KM. Jeżeli z obiecanych 700 obcięli 50 to ja dziękuję. Najgorsze jest jednak to, że ten samochód miał powalać a nie powala. 650 KM to wciąż mniej niż Enzo czyli nie ma się czym chwalić. Poza tym to jest cały czas ten sam silnik. Najpierw było 580 KM, potem 640 więc czego się spodziewać? I to jest kolejny wielki błąd konstruktorów. Wiadomo - seria kilku egzemplarzy, nie potrzebny jest nowy silnik. Ale gdyby jednak się pokusili to po pierwsze moc byłaby adekwatna do obietnic a po drugie silnik ten możnaby wykożystać w nowym modelu. Nie jestem zadowolony.

Talis 
Administrator

Wysłany: 2007-09-12, 21:29   

Nikt nie obiecywał 700 koniu, to były tylko dziennikarskie domysły.
Poza tym w tym wozie nie chodzi o moc tylko o styl i tym przebija wszystkie istniejące auta. A projektować nowy silnik dla 20 samochodów?? 650 koni wystarczy

Ecnelis
www.autogen.pl

Wysłany: 2007-09-12, 22:02   

Na AutoBlogu.com opublikowano ciekawą informację - "reventon" po hiszpańsku oznacza "blown tire", co można tłumaczyć jako "nadęta opona", ekhm...

cesk 

Wysłany: 2007-09-12, 23:14   

to pewnie tyczyło sie tego byka z 1943 :lol:

Szewc 

Wysłany: 2007-09-14, 16:19   

Talis napisał/a:
w tym wozie nie chodzi o moc tylko o styl i tym przebija wszystkie istniejące auta

Ten samochód nie ma stylu. To powyginane LP640. Zero wyrazu, projekt pozbawiony ambicji i pasji. A nawet jeśli samochód wygląda inaczej niż inne auta to dlatego, że wygląda tragicznie. Czy oni na prawdę muszą robić aż tak ponacinane i powyginane auta? Murcielago było piękne, LP640 dodali więcej agresji i przez to jest jeszcze piekniejszy. Natomiast Reventon wygląda jak wściekły pies, który nie może dosięgnąć kiełbaski leżącej na stole w kuchni. Jest tak wściekły, że już bardziej się nie da. Ba, jest nawet o wiele za bardzo wściekły i wygląda jakby zaraz miał puścić bąka. A to nie jest fajne. Auto jest przeprojektowane w 100%.

Talis 
Administrator

Wysłany: 2007-09-15, 18:25   

mów co chcesz i tak mi go nie obrzydzisz :evil:

Szewc 

Wysłany: 2007-09-15, 19:10   

Tak samo jak mi nikt nie obrzydzi fenomenalnego VT 6.0 ;-) Za mało charakteru. Jasne...

Talis 
Administrator

Wysłany: 2007-09-15, 21:14   

Szewc napisał/a:
Tak samo jak mi nikt nie obrzydzi fenomenalnego VT 6.0 ;-) Za mało charakteru. Jasne...

Ja tak na pewno nie zrobię, bo to moje ulubione Lambo :mrgreen:

DonMateo 

Wysłany: 2007-09-15, 22:27   

Ja myślę, że prawda jest gdzieś pośrodku. Owszem, można byłoby zaprojektować coś zupełnie nowego. Z drugiej strony auto jest naprawde fajne i robi wrażenie. Wiadomo, różne są gusta, każdemu ma prawo podobać się coś innego. Chyba nie ma takiego auta, które każdemu by się podobało.

Marcelko16 

Wysłany: 2007-09-30, 19:09   

Bardzo piękne auto :-) . Godny następca Murcielago ale i tak Murcielago jest o NIEBO lepsze ;-)

Odpowiedz do tematu